Nedžad Šečić

Ovo je profil iz mandata (2014)

0%
Broj pitanja: 5
Broj odgovora: 0
Stranka
SDP
Parlament
Skupština tuzlanskog kantona
Kratka biografija

Rođen je  1.7.1979. u Gradačcu. Po zanimanju je diplomirani inžinjer elektrotehnike.

Izborna jedinica
Pozicija
Broj osvojenih glasova
4226

Pitanje: Poštovani gospodine Nedžad, kakvo je vaše mišljenje o trenutnoj sigurnosti građana u Bosni i Hercegovini? Da li ima razloga za brigu s obzirom na trenutna dešavanja u svijetu?

Pitanje postavljeno: 30.03.2016  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: Poštovani, šta planira Skupština tuzlanskog kantona uraditi po pitanju neplaćenog prekovremenog rada?

Pitanje postavljeno: 30.03.2016  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Kako je moguce izjednacavanje vjerskih skola sa gimnazijama? Da li mislite da time podsticete vjersku netrpeljivost?

Pitanje postavljeno: 29.03.2016  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju TK

Vidi sva pitanja na zakonu

Pitanje: Poštovana gospodo, ne želim Vam postaviti nikakvo pitanje već predložiti da u Zakon o značajnim datumima, događajima i ličnostima TK, pored do sada navedenog, uvrstite po jedan datum za svaku općinu sa područja Kantona. Izbor o prijedlogu događaja, datuma ili ličnosti, koji bi se našao u Zakonu, prepustiti općinskim organima. Nekoliko desetina hiljada KM za potporu u obilježavanju ovih datuma neće obogatiti općine ili organizatore niti će osiromašiti Kanton a time bi vlast ipak dala do znanja da joj je stalo da sačuva uspomene na teška vremena i značajne događaje posebno iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Nije realno da se jedna bitka (ničim ne umanjujem njen značaj) kao što je "Gradačački oklopni voz" tretira na taj način i izdvaja od svih drugih na ovim područjima. Ne znam zašto je to tako ali nabrojat ću samo par značajnih događaja u kojima sam i lično učestvovao a koji s ove tačke gledišta imaju isti ili veći i značaj i težinu od bitke-događaja koji je uvršten u Zakon. 1. Tokom maja i juna 1992.godine, na prostoru općine Sapna se odigralo na desetine velikih bitki u kojima su pripadnici tada TO BiH izvojevali značajne pobjede, u tom periodu (10. maja) zarobljen je tenk i samohotka koji su bili prvi oklopnjaci u posjedu Armije BiH, odnosno tada TO BiH. 2. Tokom jula, augusta i septembra, borbe su se prenijele u tada opkoljeni Teočak, i u nizu bitki oslobođena je velika teritorija koja je privremeno bila okupirana, deblokiran Teočak i spašeno više od 10.000 ljudi koji bi sigurno doživjeli sudbinu civila iz Zvornika, Srebrenice, žepe ili drugih podrinjskih gradova i mjesta. 3. 22.marta, na prostorima sadašnjih općina Sapna i Teočak odigrala se velika bitka i slomljena je jedna od najvećih neprijateljskih ofanziva u BiH. Samo na mjesto Kovačeviće direktno je krenulo u napad 20-tak oklopnjaka. U cjelodnevnoj, neravnopravnoj borbi, ostvarena je velika pobjeda koja ne znam po čemu bi bila manja i žešća od one izvojevane u Gradačcu. Potpuno je uništeno ili oštećeno nekoliko tenkova (desetak), neprijatelju su naneseni veliki gubitci u žs i mts-u. Za isti dan u mjestu Keruše, općina Doboj jug, desila se gotovo identična bitka sa sličnim ishodom, čiji žačaj je u medijima u BiH daleko veći od ove bitke u Kovačevićima.

Pitanje postavljeno: 28.03.2016  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o značajnim datumima, događajima i ličnostima na području TK

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima