Azra Okić

0%
Broj pitanja: 10
Broj odgovora: 0
Stranka
SDP
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Rođena je 31.03.1964. godine u Tuzli. 

Magistrica ekonomskih i doktorica tehničkih nauka. Radeći na Rudarskom institutu Tuzla učestvovala u izradi značajnih projekata međunarodne saradnje. Radila na aktivnostima rješavanja pitanja ekonomskih opravdanosti i tržišne orijentacije, kao i proizvodnih, sigurnosnih aspekata evaluacije i ekstrakcije rudarskog bogatstva.

Težište ovih projekata je bilo u rudnicima Slovenije, Srbije i Kosova. Nosilac izrade investicionih programa pokretanja ekstrakcije za Rudnik magnezita u Kladnju, kompleksno-mehanizovanih širokih čela u RMU „Kakanj“, RMU „Breza“ i Rudnicima „Kreka“.

Aktivna učesnica u izradi studija u periodu 2007-2009. energetskog sektora Bosne i Hercegovine – Modul 8 – Rudnici uglja i Modul 1 – Energetske rezerve, proizvodnja, potrošnja i trgovina ugljem – Knjiga A – Energetske rezerve i povijesne energetske bilanse.

Učesnica projekata koje je finansirala Svjetska banka, a odnose se na ekologiju grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, kao značajnog ekološkog projekta u dijelu evaluacije i vođenja ekonomskog toka sanacije gorenja podzemnog uglja u gradu Mostaru finansiranog od Njemačke vlade.

Zastupnica SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona u prošlom mandatu.

Aktuelna predsjednica Foruma žena SDP BiH, te članica Glavnog odbora.

Od stranih jezika govori engleski jezik. Udata i majka jednog djeteta.

Izborna jedinica
3
Pozicija
Broj osvojenih glasova
2655

Pitanje: Da li će se omogućiti, da pauza koju ima radnik od 30min, bude plaćena, a ne kao do sada da ne ulazi u fond sati?

Pitanje postavljeno: 18.04.2024  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini

Vidi sva pitanja na zakonu