Ermina Salkičević-Dizdarević

0%
Broj pitanja: 2
Broj odgovora: 0
Stranka
SDP
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Ermina Salkičević-Dizdarević rođena je u Tešnju 10. 6. 1978. godine. Zvanje diplomirane ekonomistice stekla je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu na smjeru Međunarodna ekonomija. Studirala je i na Georgetown Univerzitetu u Washingtonu te na Karlovom univerzitetu u Pragu. Od oktobra 2007. do februara 2012. godine radila je u Raifeissen banci, kada postaje zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Dugogodišnje iskustvo posjeduje kao koordinatorica, ambasadorica, organizatorica i menadžerica na nizu projekata.

Izborna jedinica
4
Pozicija
Broj osvojenih glasova
4575

Pitanje: Postovana gospođo, postujemo Vas kao odgovornu i veoma mudru politicarku i zenu , stoga Vam se obracamo, da li ste u mogucnosti da uticete na produzenje starosne granice za vojnike sa 40 godina starosti na 45 godina ili kao u zemljama okruzenja do 52 godine. Veliki broj iz ove katogorije ostace bez posla ili samovoljno napusta zbog toga. Veliki broj je veoma strucnih ljudi. Molim Vas pokusajte nesto da se uradi po tom pitanju. Hvala Vam.

Pitanje postavljeno: 05.10.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Po kojem istrazivanju se doslo do zakljucaka da je potrebno mijenjati zakon? Da li je stanje rezultat lose vodjene personalne politike ili nedorecenosti zakona? Da li su vam Generalni inspektorat i Parlamentarni vojni povjerenik prezentovali broj prijava za nepotizam i druge zloupotrebe ovlastenja sa grafikonima kretanja broja prijava od 2012 do 2023? Da li se moze desiti da lice koje bude primljeno po ovim izmjenama kada navrsi 55 godina zivota ne stekne uslove za penziju?

Pitanje postavljeno: 21.04.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima