Salko Sokolović

Ovo je profil iz mandata (2014)

4%
Broj pitanja: 25
Broj odgovora: 1
Stranka
Nezavisni blok
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Salko Sokolović rođen je 03.12.1961. godine u Konjicu. Srednju školu završio je u Konjicu, diplomirao 1985. godine na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, smjer Organska tehnologija (VSS, tehnolog organskih tehnologija). Član je SDA od 1990. godine.

Izborna jedinica
512
Pozicija
Zastupnik
Broj osvojenih glasova
8540

Pitanje: Šta planirate uraditi po pitanju ratnih profitera tj. po pitanju utvrđivanja legalnosti imovine određenih građana?

Pitanje postavljeno: 13.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: S obzirom na dešavanja i Vašu ostavku u članstvu GO SDA koji je vaš prijedlog za poboljšanje i demokratizaciju stranaka u BiH, odnosno kako da stranke prestanu biti društvo jednog lica kao što je SDA Bakira Izetbegovića? Kako biste vi riješili tu samovolju i diktaturu koja postoji unutar stranaka?

Pitanje postavljeno: 07.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Poštovani, da li se o ovom zakonu uopšte raspravljalo na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH, pošto je zakon bio na dnevnom redu. Lijep pozdrav.

Pitanje postavljeno: 21.02.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Priјеdlоg zаkоnа о izmјеni Zаkоnа о plаćаmа i nаknаdаmа u instituciјamа Bоsnе i Hеrcеgоvinе - Borjana Krišto

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Poštovani,

O predmetnom Zakonu se nije raspravljalo na zasjedanju PS, 20.02.2018. godine. Obrazloženje za skidanje sa dnevnog reda dala je Predsjedavajuća Krišto riječima da predmetni Zakon nije razmatran na Ustavno-pravnoj komisiji. Bez tog mišljenja o Zakonu se zbog procedure nije moglo raspravljati.

Međutim, nije mi jasno zašto je Ustavno-pravna komisija ulazila u meritum Zakona, jer je njihova obaveza ustavni karakter što ovaj Zakon već ima, a Komisija za finansije i budžet u kojoj sam ja jedan od zamjenika Predsjedavajuće, treba da da mišljenje o principima zakona ( merituma ). Mi smo taj Zakon razmatrali na Komisiji prije zasjedanja Ustavno - pravne komisije i dali pozitivno mišljenje o ovom Zakonu i ja sam očekivao da će on biti uvršten u dnevni red posljednje sjednice.

Očekujem da će UP komisija održati sjednicu prije slijedećeg redovnog zasjedanja PS-a koje je planirano za 7.03.2018. godine, i s tim u vezi dati pozitivno mišljenje jer ne postoji ništa sporno. 


Datum odgovora: 22.02.2018

Pitanje: Podržavate li predloženi način izbora članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i smatrate li da će na taj način predstavljati nezavisno tijelo za odlučivanje o sukobu interesa?

Pitanje postavljeno: 19.06.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH - Bojić, Rančić, Emrić, Zelenika, Arnaut, Magazinović, Šepić, Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima