Šemsudin Mehmedović

Ovo je profil iz mandata (2014)

100%
Broj pitanja: 108
Broj odgovora: 108
Stranka
SDA
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija
Šemsudin Mehmedović, jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1961. godine u Lepenici pored Tešnja gdje i danas živi sa suprugom Mevlom s kojom ima kćerku Sadinu. Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 1983. godine.
Izborna jedinica
514
Pozicija
Zastupnik
Broj osvojenih glasova
24624

Pitanje: Bosna i Hercegovina je potpisnica UN-ove Agende 2030, jeste li pokretali inicijative za implementaciju ovog sporazuma i mislite li da je ovo dobar okvir za prevazilazenje problema i uklapanje u regionalne, europske i globalne tokove?

Pitanje postavljeno: 19.06.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Nadleznost za implementaciju ovog sporazuma je u VM i entitetskim vladama ukoliko proizilaze obaveze, a ne na PS BiH, jer mi samo ratificiramo medjunarodne sporazume, a provedba je na izvrsnim organima.

Svako pitanje koje prosiruje drzavne okvire i uspostavlja integralni okvir je pozeljno i za Bosnu i Hercegovinu, te stoga je i ovo dobro za nasu drzavu..

Hvala i pozz


Datum odgovora: 28.06.2018

Pitanje: Poštovanje. Možete li mi pojasniti način obračuna putnog troška po novom predlogu zakona o dopuni zakona i plaćama i naknadama u institucijama BiH. Dodavanje stavka 2 u član 41. Konkretno, mijenja li se i gornja granica od 300 KM ili ona ostaje ista.

Pitanje postavljeno: 10.06.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Za odgovor na ovo pitanje obratite se vasoj sluzbi u OS koja vrsi obracun putnih troskova...

Hvala i pozz


Datum odgovora: 28.06.2018

Sva direktna pitanja

Pitanje: Podržavate li predloženi način izbora članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i smatrate li da će na taj način predstavljati nezavisno tijelo za odlučivanje o sukobu interesa?

Pitanje postavljeno: 19.06.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH - Bojić, Rančić, Emrić, Zelenika, Arnaut, Magazinović, Šepić, Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Ne postoji u suštini NEZAVISNO TIJELO, ali ako je to korak naprijed ka smanjenju korupcije i političkog utjecaja, onda svakako podrzavam!


Datum odgovora: 19.06.2018

Pitanje: Da li će se povecati plata civilnih lica u OSBiH koji imaju male koeficijente NK i KV radna mjesta do koeficijenta 1.12,a koji nemaju vojni dodatak od 20 posto i ne dobijaju odjecu i obucu nego svoju koju kupe koriste,nemaju dodatke na rad sa opasnim materijama sto vojna lica imaju (kotlovničar). Vojna lica imaju pravo na odvojeni život,stanarinu i prevoz ,a civilna lica samo imaju pravo na prevoz i to vikendom Iako su udaljeni od kuce po 100 i vise kilometara nemogu ostvariti nikakve prinadleznosti nije zakonom regulirano molim vas da mi odgovorite.Unaprijed se zahvaljujem POZZZ

Pitanje postavljeno: 24.05.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Priјеdlоg zаkоnа о izmјеni Zаkоnа о plаćаmа i nаknаdаmа u instituciјamа Bоsnе i Hеrcеgоvinе - Borjana Krišto

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

To pitanje rjesava VM svojom odlukom na prijedlog Ministrice odbrane...i koliko znam ona ima vec pripremljen prijedlog po tom pitanju ali ne postoji politička volja i saglasnost u VM, a to ce se morati rijesiti zbog osipanja kadra iz MO...

Pozz


Datum odgovora: 25.05.2018

Sva pitanja po zakonima