Damir Bećirović

Ovo je profil iz mandata (2014)

0%
Broj pitanja: 24
Broj odgovora: 0
Stranka
DF
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija
Rođen 16.09.1975. godine u Beogradu. Magistrirao na Fakultetu Političkih nauka u Sarajevu, odsjek diplomatija i međunarodni odnosi.
Izborna jedinica
515
Pozicija
Zastupnik
Broj osvojenih glasova
10359

Pitanje: Predsjedništvo BiH kupuje limuzinu Draganu Čoviću od 200.000 KM? Zbog čega je Predsjedništvo BiH odlučilo da kupi novu limuzinu vrijednosti oko 200.000 maraka uključujući PDV, kada je službenim aktima propisano da cijena ne smije preći 130.000 maraka. Posebno je pitanje zbog čega će iz budžeta biti spiskano 200.000 maraka u vremenu i situaciji kada država i njeni građani jedva sastavljaju kraj s krajem, a za isplatu penzija se poteže za kreditima kod MMF-a. Prošle godine, prema službenim podacima, na održavanje službenih vozila državne institucije potrošile su blizu 400.000 maraka. Molim objašnjenje u ime svih građana.

Pitanje postavljeno: 12.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: S obzirom da BiH ima najniži natalitet u regiji i da neke općine u BiH nestaju zahvaljujući ovom problemu. Šta ste vi političari spremni uraditi na sprečavanju bijele kuge? Kako motivisati mlade ljude da ne idu van BIH?

Pitanje postavljeno: 07.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Podržavate li predloženi način izbora članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i smatrate li da će na taj način predstavljati nezavisno tijelo za odlučivanje o sukobu interesa?

Pitanje postavljeno: 19.06.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH - Bojić, Rančić, Emrić, Zelenika, Arnaut, Magazinović, Šepić, Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Pitanje: Da li će po vašem mišljenju ograničenje raspisivanja poništenog javnog oglasa smanjiti zloupotrebe javnih oglasa od strane institucija u smislu poništavanja i raspisivanja istog oglasa u zavisnosti od prijavljenih kandidata?

Pitanje postavljeno: 19.03.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima