Diana Zelenika

Ovo je profil iz mandata (2014)

0%
Broj pitanja: 18
Broj odgovora: 0
Stranka
HDZ 1990
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija
Zelenika Diana je rođena 10. 11. 1964. godine. Poznata je internistica, kardiologinja i doktorica nauka iz Mostara, članica je Predsjedništva HDZ-a 1990. Više od deset godina je u politici, a posljednje četiri godini bila je zastupnica u Skupštini HNK-a.
Izborna jedinica
512
Pozicija
Zastupnica
Broj osvojenih glasova
5609

Pitanje: Smatrate li da političari imaju pravo na tzv. bijeli hljeb s obzirom na visinu primanja? I da li ste za to da se sankcionišu zastupnici koji ne dolaze na sjednice?

Pitanje postavljeno: 07.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: Na koji način se mogu smanjiti primanja parlamentaraca koje dobijaju na osnovu rada u odborima parlamenta?

Pitanje postavljeno: 02.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Pozdrav uz poštovanje svih.Molim odgovor na pitanje.Zašto do sada niste jače radili na ovom krucijalnom zakonu kao i zakonu o oduzimanju nelegalno stečene imovine .Mislim da zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine kao i mnogi drugi nemaju snagu jer se ne izvršavaju tj i nema takvih procesa odnosno ne pokrecu se (mogucnost anonimne prijave ?) jer ne postoji izvrsna volja vladajucih .Jedino se koristi kod klasicnih kriminalaca (droga ,pljacke) a ne kod direktora i politicara. Jedan prijedlog...zašto rezultati konkursa nisu obavezno javni i da se nakon razotkrivanja izvršioca zapošljavanja preko veze obavezno pokreću ne disciplinski ,prekršajni nego krivični postupci Drugo zasto nema obaveze transparentnosti u svim zakonima i prijedlozima zakona.Transparentnost je SVE.Takođe molim Vas poslanike da radite na smirivanju tenzija a ne na huškačku. Posebno cijenim Gosp.Dijanu i Šepića radi suprotstavljanja vladajućim uz nadu da ce biti promjena na bolje a razočaran sam Arnautom koji je s Sda porobio zakonom o radu sve radnike i pretvara ih u roblje kao i skrivanjem "boraca"Hvala

Pitanje postavljeno: 17.07.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH - Bojić, Rančić, Emrić, Zelenika, Arnaut, Magazinović, Šepić, Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Pitanje: Da li podržavate uvođenje zabrane bliskim srodnicima izabranih i imenovanih zvaničnika da budu članovi upravnog odbora, skupštine, uprave ili menadžmenta javnih ustanova, te privatnih preduzeća kojim je vlada dala olakšice u iznosu većem od 10.000 KM godišnje?

Pitanje postavljeno: 30.01.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima