Sead Kadić

Ovo je profil iz mandata (2014)

6%
Broj pitanja: 18
Broj odgovora: 1
Stranka
SDA
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija
Sead Kadić rođen je u Bihaću. Osnovnu školu završio je u Kulen Vakufu, srednju Mašinsko-tehničku u Bihaću, a Mašinski fakultet i magisterij na Tehničkom fakultetu u Bihaću. Član je SDA od njenog osnivanja, predsjednik OO SDA Bihać i poslanik u Skupštini USK-a od 2006. godine.
Izborna jedinica
401 - IZBORNA JEDINICA 1
Pozicija
Delegat
Broj osvojenih glasova
11624

Pitanje: Kakvi su planovi o povezivanju Krajine autoputevima sa ostatkom države?

Pitanje postavljeno: 06.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor: KO SDA USK je svjestan loše povezanosti USK sa ostatkom države i u tom smislu je postigao politički konsenzus unutar KO SDA kao i sa koalicionim partnerima na kantonu po ovom pitanju. naime, smatramo da je prvenstveno neophodno uvezivanje općina unutar USK te je dogovoreno da se ubrzano nastavi izgradnja puta Bihać-Bosanska Krupa preko Srbljanskog platoa, da se krene izgradnjom brze ceste Bihać-Cazin (u prvoj fazi) sa povezivanjem Velike Kladuše, Bužima i Bosanske Krupe. u dijelu pravca prema Sarajevu da se ide na treće trake Ripač-Gorjevac i Lanište-Ključ, kao sadašnja realnost i ekonomska održivost i opravdanost . Kao što je poznato u projektima federalne vlade je planirano povezivanje Donjeg Vakufa sa čvorištem u Lašvanskoj dolini, što bi također obezbjedilo bolju i bržu komunikaciju Krajine sa ostatkom države. U ovom smislu bolje povezanosti kao strateški projekti USK su definirani i aerodrom Bihać kao i aktiviranje Unske pruge što bi definitivno dalo zamah razvoju USK.
Datum odgovora: 08.10.2015

Pitanje: Zašto ste glasali za imenovanje Nikole Poplašena u Upravni odbor za visoko obrazovanje BiH?

Pitanje postavljeno: 11.11.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Podržavate li predloženi način izbora članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i smatrate li da će na taj način predstavljati nezavisno tijelo za odlučivanje o sukobu interesa?

Pitanje postavljeno: 19.06.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH - Bojić, Rančić, Emrić, Zelenika, Arnaut, Magazinović, Šepić, Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Pitanje: Zaista je poražavajuće je da se ovakvi zdravorazumski prijedlozi dovode u vezu sa izbornom godinom...Osim, izmjene odredbe člana 71. Zakona, predložila bih (kad se već mijenja, da se određene stvari završe o istom trošku) dopunu predmetnog Zakona u pogledu zaštite porodice i materinstva. Naime, prema važećem Zakonu nije izričito predviđeno korištenje porođajnog odsustva i ostalih prava iz radnog odnosa (a po osnovu roditeljstva) za usvojitelje i staratelje. Primjerak takve odredbe postoji u Zakonu o radu Federacije BiH i na adekvatan način rješava probleme u praksi iz navedene oblasti

Pitanje postavljeno: 10.01.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH - Maja Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima