Zoran Stevanović

0%
Broj pitanja: 0
Broj odgovora: 0
Stranka
SNSD
Parlament
Narodna Skupština RS
Dom parlamenta
Narodna Skupština
Kratka biografija

Zoran Stevanović rođen je 1965. godine u Trnovici, mjestu kod Zvornika. Diplomirao je 1989. godine na Građevinskom fakultetu u Sarajevu.

Nakon završetka studija Stevanović je kratko vrijeme radio kao asistent na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, a potom kao šef Katastra u Opštini Kalesija, gdje je ostao do 1992. godine. Za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini s porodicom je živio u Loznici u Republici Srbiji, gdje je bio direktor kompanije „MN“. Nakon toga pokrenuo je vlastiti biznis s firmama „Steding“ i „Godens“.

Stevanović je postao član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) 2006. godine. Godinu poslije na prijevremenim izborima izabran je za načelnika Opštine Zvornik kao kandidat ove stranke. Mandat je potvrdio na svim izborima nakon toga. Kada je 2015. godine Zvornik dobio status grada, Stevanović je postao gradonačelnik. Mandat gradonačelnika osvojio je i na lokalnim izborima 2016. i 2020. godine.

Stevanović je vlasnik i suvlasnik osam firmi u BiH i četiri u Srbiji koje se bave projektovanjem, inženjeringom, geodetskim poslovima, održavanjem termoelektrana itd.


Izborna jedinica
7
Pozicija
Broj osvojenih glasova
10827