Šemsudin Mehmedović

100%
Broj pitanja: 7
Broj odgovora: 7
Stranka
Naprijed
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Šemsudin Mehmedović, jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1961. godine u Lepenici pored Tešnja. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 1983. godine, a potom se zapošljava u preduzeću Unico filter Tešanj, gdje radi do 1991. godine. 

Tokom rata bio je načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe bezbjednosti Doboj sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata postaje ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Na ovoj funkciji ostao je do 1998. godine, kada je imenovan za ministra prometa i komunikacija u kantonalnoj vladi. Od 1996. godine bio je i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, a 2006. godine izabran je za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH). Četiri godine kasnije ponovo je izabran u isti parlament. 

Mehmedović je u oktobru 2018. godine po četvrti put izabran za poslanika Predstavničkog doma PSBiH.


Izborna jedinica
4
Pozicija
Broj osvojenih glasova
34861

Pitanje: Poštovani,Molimo Vas da od Općinskog suda u Sarajevu/Tuzli/Mostaru i Bihaću zatražite evidenciju u skladu sa članom 76. Zakona o stečaju (FBIH 53/2021).........................................................................................................................................................Član 76.(Broj predmeta koji može voditi stečajni upravnik)(1) Stečajni upravnik može voditi dva stečajna postupka istovremeno.(2) Nadležni sud uređuje i vodi evidenciju o otvorenim stečajnim postupcima, angažovanim upravnicima i broju predmeta kojima su upravnici zaduženi. Naime, stečajne sudije uporno imenuju stečajne upravitelje koji su već angažovani u većem broju slučajeva nego što je zakon propisao. Da vidimo da li sudije poštuju zakon.Unaprijed hvala

Pitanje postavljeno: 20.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

OK

Hvala na sugestiji...Pokusat cu da dobjem te podatke kroz zastupnicko pitanje...

Pozz


Datum odgovora: 25.09.2023