Saša Magazinović

0%
Broj pitanja: 2
Broj odgovora: 0
Stranka
SDP
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Saša Magazinović rođen je 1978. godine u Sarajevu. Diplomirao je 2010. na Mašinskom fakultetu u Sarajevu. 

Socijaldemokratskoj partiji BiH (SDP BiH) pridružuje se 1997. godine, a 2015. izabran je za predsjednika Glavnog odbora ove stranke. Na tu funkciju je 2020. godine dao ostavku.

U dva navrata bio je vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža. Izabran je za poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo 2006. godine. Istovremeno je bio i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, što je bilo njegovo prvo zaposlenje. Osvojio je mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH 2010. i obnovio ga 2014. i 2018. godine.


Izborna jedinica
3
Pozicija
Broj osvojenih glasova
13807

Pitanje: Poštovani,Molimo Vas da od Općinskog suda u Sarajevu/Tuzli/Mostaru i Bihaću zatražite evidenciju u skladu sa članom 76. Zakona o stečaju (FBIH 53/2021).........................................................................................................................................................Član 76.(Broj predmeta koji može voditi stečajni upravnik)(1) Stečajni upravnik može voditi dva stečajna postupka istovremeno.(2) Nadležni sud uređuje i vodi evidenciju o otvorenim stečajnim postupcima, angažovanim upravnicima i broju predmeta kojima su upravnici zaduženi. Naime, stečajne sudije uporno imenuju stečajne upravitelje koji su već angažovani u većem broju slučajeva nego što je zakon propisao. Da vidimo da li sudije poštuju zakon.Unaprijed hvala

Pitanje postavljeno: 20.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: Postovani gos. Magazinovicu postujemo Vas kao odgovornog i veoma mudrog politicara i covjeka, stoga Vam se obracamo, dal ste u mogucnosti da uticete na produzenje starosne granice za vojnike sa 40 godina starosti na 45 godina ili kao u zemljama okruzenja do 52 godine. Veliki broj iz ove katogorije ostace bez posla ili samovoljno napusta zbog toga. Veliki broj je veoma strucnih ljudi. Molim Vas pokusajte nesto da se uradi po tom pitanju. Hvala Vam.

Pitanje postavljeno: 24.08.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Stranica 1 od 1