Zlatan Begić

0%
Broj pitanja: 1
Broj odgovora: 0
Stranka
DF
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Zlatan Begić rođen je 1975. godine

Od 2018. godine vanredni je profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli u oblasti ustavnog prava. Autor je značajnog broja naučnih i stručnih radova iz ove oblasti, objavljenih u prestižnim naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je u realizaciji značajnog broja projekata te na velikom broju domaćih i međunarodnih naučnih i stručnih konferencija. Kao sekretar i član Ekspertne grupe za ustavnu reformu Federacije BiH, koju je formirala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, učestvovao je u kreiranju preporuka za ustavnu reformu te u izradi Nacrta novog ustava ovog entiteta, koji se trenutno nalazi u parlamentarnoj proceduri. Također je bio član Ekspertne komisije koju je formirala Skupština Tuzlanskog kantona radi implementacije odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić-Finci“ u Ustav ovog kantona. Član je Međunarodnog udruženja za javno pravo i Uredničkog odbora časopisa za politiku i pravo iz Kanade. 

Član je Demokratske fronte (DF) te je tokom mandata 2018–2022. bio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.


Izborna jedinica
5
Pozicija
Broj osvojenih glasova
12135

Pitanje: Poštovani,Molimo Vas da od Općinskog suda u Sarajevu/Tuzli/Mostaru i Bihaću zatražite evidenciju u skladu sa članom 76. Zakona o stečaju (FBIH 53/2021).........................................................................................................................................................Član 76.(Broj predmeta koji može voditi stečajni upravnik)(1) Stečajni upravnik može voditi dva stečajna postupka istovremeno.(2) Nadležni sud uređuje i vodi evidenciju o otvorenim stečajnim postupcima, angažovanim upravnicima i broju predmeta kojima su upravnici zaduženi. Naime, stečajne sudije uporno imenuju stečajne upravitelje koji su već angažovani u većem broju slučajeva nego što je zakon propisao. Da vidimo da li sudije poštuju zakon.Unaprijed hvala

Pitanje postavljeno: 20.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Stranica 1 od 1