Darko Babalj

0%
Broj pitanja: 1
Broj odgovora: 0
Stranka
SDS
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Darko Babalj je rođen 1974. godine u Sarajevu. 2001. godine je završio Višu školu za sportski menadžment u Beogradu, a šest godina kasnije i Fakultet za uslužni biznis u Novom Sadu.

Kao maloljetnik priključio se Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) 1991. godine. Danas je predsjednik Gradskog odbora Istočno Sarajevo, Opštinskog odbora Istočna Ilidža i član Glavnog odbora SDS-a.

Babalj je bio direktor Galerije „Vizantija“ u Istočnom Sarajevu do 2004. godine. Nakon lokalnih izbora iste godine postaje zamjenik načelnika Općine Istočna Ilidža, a četiri godine kasnije izabran je za predsjednika Skupštine Grada Istočno Sarajevo. Bio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH).

Za isti nivo vlasti Babalj se kandidovao i 2014. godine. Nije osvojio mandat u Predstavničkom domu, ali ga je njegova stranka delegirala u Dom naroda. Od 2018. godine je poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Izborna jedinica
3
Pozicija
Broj osvojenih glasova
22013

Pitanje: Postovani gospodine Babalj, oprostite ali ovim putem Vas pitam dal se sta moze uraditi na nivou, da se starosna granica vojnika pomjeri sa 40 godina starosti na 45 godina ili kao u vojsci Srbije na 50 odnosno 52 godine starosti. Uveliko se prica da bi starosna granica trebala da se pomjeri ali niko nista ne zna. Vi znamo da ste odgovorni u nadi da cete na neki nacin pomoci. Hvala

Pitanje postavljeno: 22.08.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Stranica 1 od 1