Edin Ramić

0%
Broj pitanja: 2
Broj odgovora: 0
Stranka
SDA
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Edin Ramić je rođen 1975. godine u Kalesiji, a trenutno živi u Osmacima. Diplomirao je 2002. godine na Tehnološkom fakultetu u Tuzli, magistrirao 2007. na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu te doktorirao četiri godine poslije na Ekonomskom fakultetu u Zenici. Ramić je član Stranke demokratske akcije (SDA) od 1993. godine, a njen potpredsjednik od 2015. Na Kongrsu SDA, održanom u septembru 2019. godine, izabran je za člana Glavnog odbora i ponovo za potpredsjednika Stranke.

Ramić je od 2000. do 2004. godine radio u općinskoj službi u Osmacima, da bi potom postao i načelnik ove općine. Opozvan je sa mjesta načelnika na referendumu 2006. godine. Tada postaje delegat u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) i predsjedavajući Kluba Bošnjaka. Na Općim izborima 2010. godine bezuspješno se borio za mandat u Narodnoj skupštini RS-a. Nakon toga je kao savjetnik radio u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Izabran je za docenta na Ekonomskom fakultetu u Zenici 2012. godine. Na izborima 2014. osvojio je mandat u Narodnoj skupštini RS-a ali je umjesto poslaničkog mandata prihvatio funkciju u izvršnoj vlasti. Imenovan je za federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica 2015. godine. Na Općim izborima 2018. ponovo je biran u Narodnu skupštinu RS te nastavio djelovati kao ministar u tehničkom mandatu. 

Izborna jedinica
3
Pozicija
Broj osvojenih glasova
9368

Pitanje: U proceduri je Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine. U Nacrtu nisu priznata zvanja diplomirani pedagog-psiholog koja su sticanja i na Filozofskom fakultetu u Tuzli.Želi li se usvojiti zakon koji ne priznaje diplome pedagoga-psihologa stečene na javnom univerzitetu u našoj zemlji, a isti su priznati i mogu raditi u zemljama Evropske unije? Želite li još više mladih otjerati iz zemlje time što usvajate zakon u formi koja ne priznaje njihove diplome? Zasto usvajate zakon koji ne prepoznaje pedagoge-psihologe kao stručnjake koji mogu obavljati i već obavljaju psihološku djelatnost?

Pitanje postavljeno: 28.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: Postovani gospodine, postujemo Vas kao odgovornog i veoma mudrog politicara i covjeka, stoga Vam se obracamo, da li ste u mogucnosti da uticete na produzenje starosne granice za vojnike sa 40 godina starosti na 45 godina ili kao u zemljama okruzenja do 52 godine. Veliki broj iz ove katogorije ostace bez posla ili samovoljno napusta zbog toga. Veliki broj je veoma strucnih ljudi. Molim Vas pokusajte nesto da se uradi po tom pitanju. Hvala Vam.

Pitanje postavljeno: 05.10.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Stranica 1 od 1