Mirsad Mešić

Ovo je profil iz mandata (2014)

91%
Broj pitanja: 64
Broj odgovora: 58
Stranka
SDP
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija
Mirsad Mešić rođen je 1951. godine u Zenici, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a Fakultet političkih nauka u Sarajevu. Dugo godina radio je u nekadašnjem općinskom sekretarijatu za narodnu odbranu, a 1998. godine otišao je u nesigurne privatne poduzetničke vode. U svojoj privatnoj firmi zapošljava devetnaest ljudi. Dugogodišnji je član SDP-a.
Izborna jedinica
514 - FBIH
Pozicija
Zastupnik
Broj osvojenih glasova
5904

Pitanje: Lijep pozdravZasto u BiH postoji zakon "kucni red" koji vazi samo u zgradama, a ne u, kako ime navodi, kucama tj naseljima ?

Pitanje postavljeno: 05.03.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Poštovani.

Moram priznati da ste me iznenadili pitanjm na koje nemam odgovor.

M:Mešić


Datum odgovora: 18.03.2018

Pitanje: Poštovani druže Mešiću!S obzirom da ste jedan od najaktivnijih zastupnika na ovom portalu, odlučio sam da Vam postavim pitanje o jednom Zakonu koji je u prošlom sazivu u parlamentarnu proceduru uputio SDp, konkretno vaša kolegica iz Zenice prof Nermina Zaimović Uzunović.Pretpostavljam da ćete se sjetiti tog Zakona zbog kojeg je prof. Uzunović bila izložena najgorim uvredama, pa i prijetnjama smrću. U pitanju je Zakon o izmjenama Zakona o dobrobiti životinja. Kompletnu proceduru sam pratio sa ekipom U.G. Stop Ugrizu, koji su također iz Zenica. To je jedna divna grupa ljudi koja pruža psihološku i svaku drugu podršku građanima koji su napadnuti od strane pasa lutalica, a i oni sami ili članovi njihovih porodca su bili žrtve napada.Taj Zakon je prošao obadva čitanja u PSBiH, a onda došao u Dom naroda Parlamenta BiH.Tamo je dobio negativno mišljenje Ustanopravne komisije, a onda su zastupnici oborili njihovo mišljenje. Građani su preko medija bili obavješteni da se zbog te situacije o daljnjoj sudbini Zakona mora izjasniti Kolegij Doma naroda...I to je bilo posljednje što smo čuli o tom Zakonu.Mene lično intresuje šta se na kraju dogodilo sa njim! Da li je on još uvijek aktuelan, arhiviran nakon što je poslije izbora zamijenjen sastav Doma naroda ili se dogodilo nešto treće, te da li će SDP ponovo aktuelizirati taj Zakon jer građani i dalje trpe psihofizičke posljedice od napada pasa lutalica, posebno u Sarajevu i Zenici!Srdačan pozdrav!

Pitanje postavljeno: 14.02.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Postovani,

Hvala na pitanju.

Iskreno nismo razmisljali o novom Zakonu ,a prethodni je pao i ne moze se neko vrijeme ponoviti. Objektivno to pitanje treba postaviti naredmom sazivi PS BiH.

M.Mesic


Datum odgovora: 20.02.2018

Sva direktna pitanja

Pitanje: Da li podržavate uvođenje zabrane bliskim srodnicima izabranih i imenovanih zvaničnika da budu članovi upravnog odbora, skupštine, uprave ili menadžmenta javnih ustanova, te privatnih preduzeća kojim je vlada dala olakšice u iznosu većem od 10.000 KM godišnje?

Pitanje postavljeno: 19.06.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH - Bojić, Rančić, Emrić, Zelenika, Arnaut, Magazinović, Šepić, Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Podržavam


Datum odgovora: 21.06.2018

Pitanje: Da li će po vašem mišljenju ograničenje raspisivanja poništenog javnog oglasa smanjiti zloupotrebe javnih oglasa od strane institucija u smislu poništavanja i raspisivanja istog oglasa u zavisnosti od prijavljenih kandidata?

Pitanje postavljeno: 19.03.2018  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Poštovani nisam siguran da vam mogu odgovoriti na Vaše pitanj ali sam mišljenja sve dok se redosljed kandidata poslije provedene procedure ne bude morao poštovati neće biti ni regularnih prijema-Mirsad Mešić


Datum odgovora: 09.04.2018

Sva pitanja po zakonima