Šemsudin Mehmedović

100%
Broj pitanja: 7
Broj odgovora: 7
Stranka
SDA
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija
Šemsudin Mehmedović, jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1961. godine u Lepenici pored Tešnja. Sa suprugom Mevlom ima kćerku Sadinu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 1983. godine, a potom se zapošljava u preduzeću Unico filter Tešanj, gdje radi do 1991. godine. Tokom rata je bio načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe bezbjednosti Doboj sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata postaje ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Na ovoj funkciji je ostao do 1998. godine, kada je imenovan za ministra prometa i komunikacija u kantonalnoj vladi. Također, od 1996. bio je i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), a 2006. godine je izabran za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Četiri godine kasnije ponovo je izabran u isti parlament. Mehmedović je u oktobru 2014. po treći put izabran za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH. Isto je ponovio i 2018. godine.
Izborna jedinica
514
Pozicija
Broj osvojenih glasova
30517

Pitanje: Poštovani, Počinje EP u rukometu, kada će doći na red Zakon o sportu, kojim će biti trajno riješeno finansiranje seniorskih reprezentacija, da se više ne brukamo?LP

Pitanje postavljeno: 08.01.2020  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Uvazeni

Okvirni Zakon o sportu je usvojen, ali opstrukcije u njegovom provođenju su naša svakodnevica, i pojava u drustvu, stoga slobodno mi napisite u mailu na sto konkretno mislite i koji su problemi u implementaciji istog, pa cu Vam rado odgovoriti.

Hvala i pozz


Datum odgovora: 11.01.2021

Pitanje: Poštovani, Da li smatrate ispravnim da parlamentarci već godinu dana primaju platu u punom iznosu, topli obrok, naknade za prevoz i odvojeni život, a da nijedna sjednica nije održana? Da li ste za to da se naprave zakonske izmjene, da se ovi prihodi reduciraju ukoliko nema održavanja sjednica,kao što je sada slučaj?

Pitanje postavljeno: 14.11.2019  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Uvazeni!

Hvala na pitanju i obavjestavam vas da sam pokrenuo inicijativu vec ranije da se ovo pitanje zakonski uredi na način da se ne može plaćati nerad, tj da oni koji bar 1 mjesečno nemaju sjednicu ili ne dodju ne mogu imati pravo na placu.

Moju inicijativu mozete pronaći na internetu a koliko sam upoznat ista je pozitivno prihvacena od strane Vijeća ministara.

Pozz


Datum odgovora: 16.12.2019

Sva direktna pitanja