Šemsudin Mehmedović

100%
Broj pitanja: 5
Broj odgovora: 5
Stranka
SDA
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija
Šemsudin Mehmedović, jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1961. godine u Lepenici pored Tešnja. Sa suprugom Mevlom ima kćerku Sadinu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 1983. godine, a potom se zapošljava u preduzeću Unico filter Tešanj, gdje radi do 1991. godine. Tokom rata je bio načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe bezbjednosti Doboj sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata postaje ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Na ovoj funkciji je ostao do 1998. godine, kada je imenovan za ministra prometa i komunikacija u kantonalnoj vladi. Također, od 1996. bio je i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), a 2006. godine je izabran za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Četiri godine kasnije ponovo je izabran u isti parlament. Mehmedović je u oktobru 2014. po treći put izabran za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH. Isto je ponovio i 2018. godine.
Izborna jedinica
514
Pozicija
Broj osvojenih glasova
30517

Pitanje: Poštovani,u vezi retroaktivnog poreza za freelancere - kakav je smisao prikupiti stotinjak hiljada maraka i proizvesti drastične negativne efekte koji će se direktno odraziti na odlazak mladih i obrazovanih. Da li ste svjesni da školovanje samo jednog inžinjera elektrotehnike ili doktora košta državu koliko ukupna sredstva prikupljena retroaktivnom naplatom poreza od freelancera koja će dovesti do ne jednog nego čitave lavine napuštanja BiH zbog negativne klime koje će ovakav stav prouzročiti. Ima li iko od vas stratešku viziju, ili se radi o 'uzmi danas što ti se može, a poslije - potop.Srdačan pozdrav.

Pitanje postavljeno: 28.02.2019  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Uvazeni!

Na ovo i slicna pitanja sam odgovarao ranije, sto direktno sto javno,  i nije pitanje već konstatacije i ocjene, sa kojima se i ne slazem, a neke stoje.

Hvala na javljanju!


Datum odgovora: 12.03.2019