Damir Arnaut

Ovo je profil iz mandata (2014)

0%
Broj pitanja: 33
Broj odgovora: 0
Stranka
SBB
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija
Nakon doktorata pet godina radio kao advokat u Washingtonu. Na poziv Predsjednika Silajdžića vratio se u BiH krajem 2006. godine. Član 7 advokatskih komora u SAD-u, uključujući pravo zastupanja pred Vrhovnim sudom (Supreme Court) SAD-a. Zastupnik u 2 predmeta pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strasbourg-u.
Izborna jedinica
513
Pozicija
Zastupnik
Broj osvojenih glasova
5272

Pitanje: Da li smatrate da se presudom Sejdić-Finci riješava i hrvatsko pitanje BiH?

Pitanje postavljeno: 04.11.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: Zašto mislite da zaposleni u institucijama BiH ne trebaju primati naknade za rad u odborima? Ja se sa ovim slažem u potpunosti, zanima me kada ćete ograničiti primanja kojih svakako imate previše po raznim osnovama?

Pitanje postavljeno: 07.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Pozdrav uz poštovanje svih.Molim odgovor na pitanje.Zašto do sada niste jače radili na ovom krucijalnom zakonu kao i zakonu o oduzimanju nelegalno stečene imovine .Mislim da zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine kao i mnogi drugi nemaju snagu jer se ne izvršavaju tj i nema takvih procesa odnosno ne pokrecu se (mogucnost anonimne prijave ?) jer ne postoji izvrsna volja vladajucih .Jedino se koristi kod klasicnih kriminalaca (droga ,pljacke) a ne kod direktora i politicara. Jedan prijedlog...zašto rezultati konkursa nisu obavezno javni i da se nakon razotkrivanja izvršioca zapošljavanja preko veze obavezno pokreću ne disciplinski ,prekršajni nego krivični postupci Drugo zasto nema obaveze transparentnosti u svim zakonima i prijedlozima zakona.Transparentnost je SVE.Takođe molim Vas poslanike da radite na smirivanju tenzija a ne na huškačku. Posebno cijenim Gosp.Dijanu i Šepića radi suprotstavljanja vladajućim uz nadu da ce biti promjena na bolje a razočaran sam Arnautom koji je s Sda porobio zakonom o radu sve radnike i pretvara ih u roblje kao i skrivanjem "boraca"Hvala

Pitanje postavljeno: 17.07.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH - Bojić, Rančić, Emrić, Zelenika, Arnaut, Magazinović, Šepić, Gasal-Vražalica

Vidi sva pitanja na zakonu

Pitanje: Da li smatrate da je prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama koji je predložen bolji za građane od onog koji je usvojen u decembru?

Pitanje postavljeno: 15.01.2018  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini - Sokolović, Šepić, Ahmetović

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima