Damir Marjanović

Ovo je profil iz mandata (2018)

67%
Broj pitanja: 6
Broj odgovora: 4
Stranka
ZNG
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija

Damir Marjanović rođen je 26. augusta 1974. godine u Sarajevu, te je Sarajevo njegovo prebivalište. Po nacionalnost je hrvat i stranka kojoj pripada je Naša stranka. Završava Prirodno–matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu i u sklopu svog obrazovanja postaje doktor nauka. Po zanimanju je univerzitetski profesor. Radno iskustvo: - 2000 – 2014 – Univerzitet u Sarajevu (Institut za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju); - 2012 -2013 – Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo; - 2014 -2019 – Internacionalni Burch Univerzitet. Od 2017. godine član je je predsjedništva Naše stranke. Oženjen je. U toku mandata 2018. - 2022. napustio je Našu stranku te u Domu naroda Parlamenta FBiH djelovao je kao nezavisni delegat. Jedan je od osnivača strane Za nove generacije. 

Izborna jedinica
Pozicija

Pitanje: Pozz , kada će biti smijenjen direktor agencije za oduzetu imovinu , te biti naložena revizija agencije ? Izvještaj je odavno oboren , a da ste pročitali sve izvještaje do sad svi bi bili oboreni te i uočili krađu Federacije ! Lp

Pitanje postavljeno: 08.07.2021  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Izvinjavam se na malo kasnijem odgovoru, iz nekog razloga informacija o postavljenom pitanju mi nije bila u regularnom inboxu. Direktora navedene agencije postavlja i smjenjuje Vlada FBiH. S obzirom da nemam nikakve informacije o aktivnostima Vlade glede ovoga procesa, ohrabrujem Vas da me kontaktirate na službeni email i pošaljete konkretne dokumente i formu pitanja koju želite da postavim premijeru na nekom od sljedećih zasjedanja Doma naroda. Hvala unaprijed!


Datum odgovora: 25.08.2021

Stranica 1 od 1