Sandra Imširović

Ovo je profil iz mandata (2018)

100%
Broj pitanja: 5
Broj odgovora: 5
Stranka
DF
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija
Sandra Imširović rođena je 2. februara 1986. godine u Tuzli, dok je njeno mjesto prebivališta Lukavac. Po nacionalnosti pripada ostalima, a stranka kojoj pripada je Demokratska fronta. Završila je Filozofski fakultet i tako stekla zvanje diplomiranog pedagoga – psihologa. Udata je i majka dva sina.
Izborna jedinica
Pozicija

Pitanje: Šta je sa starijim roditeljima koji su 51 godište a imaju dijete koje godinama paze a dijete je psihički nestabilno ?

Pitanje postavljeno: 24.09.2021  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Zakon o roditeljima njegovateljima u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Postovana/i,

Prema podacima koje ste mi dali a to je da ste Vi 1951. godiste, sto znaci da imate 70 godina zivota, na Vas se odnosi Clan 19. Zakona o hraniteljstvu FBiH. Navedeni clan u stavu 3. propisuje da hranitelj ne moze biti osoba mladja od 25 i starija od 65 godina zivota, osim kod srodnickog hraniteljstva ili ukoliko je to u najboljem interesu hranjenika. Prema navedenom rjesenju ukoliko nadlezni organ utvrdi da se radi o srodnickom hraniteljstvu, sto u Vasem slucaju jeste ukoliko ste vi roditelj djeteta, te ukoliko se utvrdi da je to u najboljem interesu djeteta onda nema smetnji da Vi budete hranitelj.

Srdacan pozdrav

Sandra Imsirovic


Datum odgovora: 29.09.2021