Damir Mašić

0%
Broj pitanja: 12
Broj odgovora: 0
Stranka
SDP
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Damir Mašić, nekadašnji federalni ministar obrazovanja i nauke, rođen je 1979. godine u Gračanici. Fakultet političkih nauka u Sarajevu završio je s 26 godina. Mašić se s 18 godina učlanio u Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP BiH), a danas je član Predsjedništva i Glavnog odbora ove partije te predsjednik Kantonalnog odbora Sarajevo. 

Od 2015. do 2019. godine bio je politički direktor SDP-a BiH. Mašić je karijeru započeo 2000. godine kao novinar/voditelj na NTV „Hayat“, gdje se zadržao tri godine. Uporedo s ulaskom u novinarstvo, Mašić se kandiduje za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Iako nije direktno izabran, ulazi u Parlament jer je bolje rangirani kandidat početkom 2001. godine izabran za predsjednika Upravnog odbora Elektroprivrede BiH. 

Narednih osam godina, od 2002. godine, bio je u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (FBiH). Godine 2011. imenovan je za ministra obrazovanja i nauke u Vladi FBiH. Na izborima 2014. kandidovao se za federalni Parlament i osvojio mandat. Mandat je obnovio i na izborima 2018. godine.


Izborna jedinica
7
Pozicija
Broj osvojenih glasova
3628

Pitanje: Poštovani,Molimo Vas da od Općinskog suda u Sarajevu/Tuzli/Mostaru i Bihaću zatražite evidenciju u skladu sa članom 76. Zakona o stečaju (FBIH 53/2021).........................................................................................................................................................Član 76.(Broj predmeta koji može voditi stečajni upravnik)(1) Stečajni upravnik može voditi dva stečajna postupka istovremeno.(2) Nadležni sud uređuje i vodi evidenciju o otvorenim stečajnim postupcima, angažovanim upravnicima i broju predmeta kojima su upravnici zaduženi. Naime, stečajne sudije uporno imenuju stečajne upravitelje koji su već angažovani u većem broju slučajeva nego što je zakon propisao. Da vidimo da li sudije poštuju zakon.Unaprijed hvala

Pitanje postavljeno: 20.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.