Mirza Batalović

0%
Broj pitanja: 8
Broj odgovora: 0
Stranka
NES
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Mirza Batalović rođen je u Sarajevu 1982. godine. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu 2007. godine. Magistrirao je 2011, a doktorat elektrotehničkih nauka stekao je 2016. godine na istom fakultetu. 

Od 2007. godine zaposlen je na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu kao asistent i tu funkciju obavljao je do 2011. godine, kada je dobio zvanje višeg asistenta. Na navedenoj poziciji ostao je do 2016. godine, kada je izabran u zvanje docenta na Odsjeku za elektroenergetiku. Na istom odsjeku 2022. godine izabran je u zvanje vanrednog profesora, gdje je trenutno zaposlen i obnaša dužnost prodekana za nastavu. Također, bio je angažiran na Mašinskom fakultetu u Sarajevu i Internacionalnom Burch univerzitetu. 

Autor je 15 naučnih radova i fakultetskih skripti za predavanja na Odsjeku za elektroenergetiku. U okviru vanakademskog angažmana bio je konsultant u kompanijama Energoinvest d.d. Sarajevo i Deling d.o.o Tuzla. Tokom 2019. godine bio je predsjednik Skupštine KJP za gospodarenje državnim šumama „Sarajevo-šume“ d.o.o. Sarajevo. Aktualni je predsjednik Općinskog odbora Narodnog evropskog saveza BiH (NES BiH) Stari Grad i predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Stari Grad Sarajevo. 

Dobitnik je plakete za izuzetan doprinos distribuciji OS Windows 7 i MS Office 2010. na bosanskoj ćirilici i latinici. 


Izborna jedinica
11
Pozicija
Broj osvojenih glasova
1951
Stranica 0 od 0