Mirsad Zaimović

0%
Broj pitanja: 8
Broj odgovora: 0
Stranka
SDA
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Mirsad Zaimović, bivši direktor BH Telecoma i dugogodišnji parlamentarac, rođen je 1969. godine u Kaknju. Studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu upisuje krajem osamdesetih, ali je zbog služenja vojnog roka i rata diplomirao tek 1998. godine. Član je Stranke demokratske akcije (SDA) od njenog osnivanja. 

Prvo radno iskustvo stekao je u ratu kao novinar spiker Radija Kakanj. Do 1998. godine upravljao je i preduzećima Kakanjski glas i Saraj d.o.o. Tri godine radio je kao nastavnik u Srednjoj tehničkoj školi „Kemal Kapetanović“ u Kaknju. Uporedo je od 1998. do 2000. godine bio i vijećnik Općinskog vijeća Kakanj. Prvi put je za parlamentarnog zastupnika izabran 2000. godine. 

U naredne dvije decenije je u još četiri saziva bio biran za zastupnika Parlamenta Federacije BiH, ali je za sve to vrijeme samo oko šest godina imao status profesionalnog političara. Razlog je karijera u BH Telecomu. U tom se javnom preduzeću, tačnije u direkciji Zenica, zaposlio koncem 2004. godine. U Sarajevo je s porodicom preselio 2012. godine, a tri godine kasnije postao je vršilac dužnosti, odnosno generalni direktor BH Telecoma. Od jula 2019. godine ima profesionalni status u Parlamentu Federacije BiH, gdje je na mjestu predsjedavajućeg Predstavničkog doma.


Izborna jedinica
6
Pozicija
Broj osvojenih glasova
6794
Stranica 0 od 0