Sanel Razić

Ovo je profil iz mandata (2014)

25%
Broj pitanja: 24
Broj odgovora: 6
Stranka
SBB
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Rođen 18.02.1976.godine u Tuzli. Osnovnu školu kao i srednju Elektrotehničku školu završio u Živinicama. Na Ekonomskom fakultetu Tuzla diplomirao dana 08.02.1999.godine, na temu «Savremene organizacijske strukture». Nakon uspješno okončanog postdiplomskog studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli magistrirao dana 23.05.2010.godine tako da posjeduje zvanje Magistra društvenih nauka iz oblasti Ekonomije.

Izborna jedinica
404 - IZBORNA JEDINICA 4
Pozicija
Zastupnik
Broj osvojenih glasova
2785

Pitanje: Kako objašnjavate nagli preokret prilikom izglasavanja o nepovjerenju Vlade FBiH u odluci? Od početka ste bili za, te ste u zadnji trenutak totalno okrenuli mišljenje?

Pitanje postavljeno: 06.10.2015  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor: Nisam upoznat da je na dnevnom redu Predstavničkog Doma Parlamenta FBiH bila tačka dnevnog reda u vezi sa izglasavanjem povjerenja Vladi F BiH.
Datum odgovora: 06.10.2015

Pitanje: Na proljeće ove godine grupa od gotovo 30 parlamentaraca sa područja Tuzlanskog kantona uputila je u proceduru projedlog izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u smislu brisanja "pondera" i izjednačavanja prava građana Tuzlanskog kantona. Zbog čega ovaj prijedlog nije došao na dnevni red Parlamenta i šta ćete poduzeti da se o prijedlogu glasa i da se otkloni diskriminacija?

Pitanje postavljeno: 21.09.2015  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor: Poštovani, Prije svega želim da iskažem svoje zadovoljstvo na otvorenoj mogućnosti komunikacije sa građanima Federacije BiH, pa i na ovakav način, uvažavajući da je segment informatičke komunikacije postalo naša svakodnevnica. U vezi sa postavljenim pitanjem, prije svega zahvalan na iskazanom interesu, želim Vas obavjestiti da su poslanici Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) u startu prepoznali odgovornost i začaj pomenute teme, te vodeći se time čak na 1. Redovnoj sjednici ZD Parlamenta FBiH, održanoj 13.05.2015.godine, od strane poslanika SBB BiH, upućeno direktno pitanje predsjedavajućem ZD Parlamenta FBiH g.Edinu Mušiću – (citiram) „u kojoj se fazi nalazi inicijativa koju su podnijeli zastupnici ovog Doma, koji dolaze sa područja Tuzlanskog kantona, kojoj su se pridružili zastupnici sa područja Zeničko-Dobojskog, Unsko-Sanskog te Hercegovačko-Neretvanskog kantona“. Na postavljeno poslaničko pitanje, od strane predsjedavajućeg ZD Parlamenta FBiH do danas nije dostavljen odgovor, niti se predmetna inicijativa našla na dnevnom redu ZD Parlamenta FBiH. Samim tim, obzirom na prava i obaveze koje uvažava predsjedavajući Doma, istog smatram za sledeću adresu u vezi sa konkretnim odgovorom na postavljeno pitanje. Za sve ostale informacije i oblike djelovanja, stojim na raspolaganju, S poštovanjem, Sanel Razić-zastupnik u ZD Parlamenta FBiH
Datum odgovora: 22.09.2015

Sva direktna pitanja

Pitanje: Da li smatrate da će osnivanje jedinstvenog ZZO izjednačiti prava osiguranika i poboljšati zdravstvenu zaštitu na cijelom području FBiH?

Pitanje postavljeno: 20.08.2015  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju FBiH

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor: Nisam imao priliku upoznati se o Nacrtu Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju FBiH.
Datum odgovora: 28.09.2015

Pitanje: Da li smatrate da je opravdana mogućnost zabrane pristupa informacijama kada je riječ o štetnim emisijama?

Pitanje postavljeno: 20.08.2015  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt Zakona o zaštiti okoliša FBiH

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor: U vezi sa postavljenim pitanjem trenutno nisam u mogućnosti odgovoriti obzirom da o navedenom pitanju ne raspolažem sa dovoljno argumentovanih činjenica.
Datum odgovora: 25.09.2015

Sva pitanja po zakonima