Mijo Krešić

0%
Broj pitanja: 4
Broj odgovora: 0
Stranka
HDZ BiH
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Rođen je 1.10.1966. godine

Završio je Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta (Zagreb, RH), smjer financije i bankarstvo te je 2014. godine stekao zvanje MBA. Diplomu Vojne akademije, smjer kopnena vojska na Vojnoj akademiji u Beogradu (RS) stekao je 1989. godine. Do 1997. godine bio je pripadnik Oružanih snaga BiH za koje vrijeme je rukovodio i zapovijedao postrojbama u okviru 2. korpusa.

Bio je direktor Inter – Impexa d.o.o. iz Tuzle do 2007. godine. Godinu dana je bio vršitelj dužnosti direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, sudjelujući u utemeljenju i upravljanju Agencijom. Zamjenik ministra sigurnosti BiH je bio od 2007. godine do 2012. godine kada je, među ostalim, vodio pregovore o prekograničnoj suradnji sa susjednim zemljama te sudjelovao i koordinirao uspostavu sustava za zakonito presretanje u telekomunikacijama u BiH.

Do 2014. godine je bio zastupnik u Skupštini Tuzlanske županije naročito posvećen radu na izradi zakona i praćenju utroška sredstava izvršne vlasti, javnih fondova i javnih poduzeća čiji je osnivač i vlasnik Tuzlanska županija. Zamjenik ministra sigurnosti BiH je ponovno postao s početkom travnja 2015. godine.

Predsjednik je Županijskog odbora HDZ BiH Soli. Bio je voditelj policijske reprezentacije BiH u nogometu na dva svjetska prvenstva u organizaciji International Police Association.

Oženjen je, otac dvoje djece. Poznaje engleski i ruski jezik. Hobi su mu skijanje, nogomet i tenis.

Izborna jedinica
403
Pozicija
Zastupnik
Broj osvojenih glasova
1935

Pitanje: Da li smatrate da freelancerima treba otpisati dugovanja nastala po osnovu Zakona o porezu na dohodak u periodu od 1. januara 2015. do 31. decembra 2018. godine?

Pitanje postavljeno: 25.02.2019  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Prijedlog Zakona o otpisu poreznih dugovanja fizičkih lica-rezidenata FBiH koja su ostvarila prihode iz inostranstva - Irfan Čengić

Vidi sva pitanja na zakonu