Ramiz Salkić

0%
Broj pitanja: 0
Broj odgovora: 0
Stranka
Samostalni Poslanik
Parlament
Narodna Skupština RS
Dom parlamenta
Narodna Skupština
Kratka biografija

Ramiz Salkić rođen je 1973. godine u Hranči, opština Bratunac. Po zanimanju je magistar prirodnih nauka iz oblasti biologije. Osnovnu i srednju školu završio je u Bratuncu, a Filozofski fakultet, Odsjek biologija i hemija, na Univerzitetu u Tuzli, gdje je stekao zvanje profesora biologije i hemije. Postdiplomski studij završio je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli i stekao zvanje magistra prirodnih nauka iz oblasti biologije. Kao profesor je radio u Osnovnoj školi „Podrinje“ u Tuzli te u JU Srednja ekonomska škola u Tuzli i u JU Behram-begova medresa, također u ovom gradu. Pojedinačno i sa saradnicima objavio je više naučnih radova. 

Bio je predsjednik Glavnog odbora Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine te predsjednik Regionalnog odbora SDA srednje Podrinje-Zvornik.

Član je Predsjedništva i Glavnog odbora SDA Bosne i Hercegovine. Za delegata u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) izabran je 2003. godine i na toj poziciji ostao je do 2006. godine vršeći dužnost predsjednika Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS. Bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) od 2007. godine na poziciji predsjednika Kluba SDA-SDP. Nakon izbora 2010. godine, ponovno je izabran za narodnog poslanika, a nakon toga i za potpredsjednika NSRS. 

Funkciju potpredsjednika Republike Srpske obavlja od 2014. godine do 2022. godine.


Izborna jedinica
7
Pozicija
Broj osvojenih glasova
5557
Stranica 0 od 0