Zlatko Miletić

100%
Broj pitanja: 10
Broj odgovora: 10
Stranka
DF
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija

Zlatko Miletić rođen je 1966. godine u Sarajevu, a Vojnu akademiju završio je u Beogradu i Sarajevu. Na mjestu Generalnog sekretara Demokratske Fronte je od decembra 2015. godine. Tokom 1996. godine bio je pomoćnik ministra za politiku, portparol, šef JPS-a u Federalnoj upravi policije, sve do 2002. godine kada postaje šef za borbu protiv terorizma u BiH i savjetnik za sigurnost Predsjedavajućeg Vijeća ministara. U decembru 2010. godine imenovan je za izvršnog direktora Agencije šefova policija jugoistočne Europe. Od maja 2013. do maja 2015. godine bio je Ambasador BiH at large pri Ministarstvu vanjskih poslova zadužen za pitanja i borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma, odakle je došao na mjesto Savjetnika u kabinetu Ministra sigurnosti BiH. Nakon izbora 2018. godine dobija poziciju delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Izborna jedinica
Pozicija
Delegat u Domu naroda BiH

Pitanje: Da li će se inicirati i izraditi propis za jednake mogućnosti pri zapošljavanju?

Pitanje postavljeno: 29.09.2021  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

PO MOM OSOBNOM MIŠLJENJU PROPISI IZ OVE OBLASTI SU SOLIDNI MEĐUTIM MI U BIH IMAMO PROBLEM ZLOUPOTREBE PROPISA OD STRANE ODGOVORNIH OSOBA U SVIM INSTITUCIJAMA I SVIM NIVOIMA. JEDINI IZLAZ JE NATINSISTIRATI DA NADLEŽNE INSTITUCIJE PRIJE SVEGA POL ORGANI TUŽITELJSTVA RADE SVOJ POSAO I UČINE ODGOVORNIM OSOBE KOJE KRŠE PROPISE IZ OVE OBLASTI I DA IH SANKCIONIŠU..NAROVNO U TOM KONTEKSTU A KAD JE U PIRANJU KORUPCIJA U OVOJ OBLASTI TREBA POOŠTRITI KAZNENU POLITIKU NA SVIM ADMINISTRATIVNIM NIVOIMA U BIH


Datum odgovora: 01.10.2021

Pitanje: Da li će se inicirati rješenje problema zloupotrebe neplaćenog privremenog rada, mita i korupcije pri zapošljavanju?

Pitanje postavljeno: 29.09.2021  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

VRLO TEŠKO JE OVO PITANJE RJEŠITI NA DRŽAVNOM NIVOU I ISTO IMA NEKOLIKO ASPEKATA RJEŠAVANJA OVOG PROBLEMA...PRIORITET TREBA BITI JAVNOST TRANSPARENTNOST RADA SVIH BH INSTITICIJA I TREBA INSISTIRATI NA OSOBNOJ ODGOVORNOSTI SVAKOG OD RUKOVODILACA NA NAČIN IMPLEMENTACIJE VEĆ POSTOJEĆIH PROPISA IZ OVE OBLASTI DA INSTITUCIJE BH KOJE RADE NA PROVOĐENJU ZAKONA IZ OVE OBLASTI A GODIŠNJE KOŠTAJU GRAĐANE OKO 200 MIL KM NA GOD NIVOU DA RADE SVOJ POSAO OD TUŽITELJSTVA SUDA POLICIJSKIH AGENCIJA....SUŠTINA JE U ODGOVORNOSTI I PODUZIMANJU MJERA ODNOSNO SANKCIJA..MPR REVIZORSKI IZVJEŠTAJI O INST BH SU KATASTROFS PO OVOM PITANJU SKORO U POLOVINI SE KRŠE ZAKONI I PRAVILNICI IZ OVE OBLASTI..PUT JE TUŽILAŠTVO POL AGENCIJE I PROCESUIRANJE ODG OSOBA..


Datum odgovora: 01.10.2021

Sva direktna pitanja

Pitanje: Podržavate li izjednačavanje momenta nastanka obaveze plaćanja akcize za porezne obveznike koji prometuju duhanske proizvode s poreznim obveznicima koji prometuju druge akcizne proizvode?

Pitanje postavljeno: 15.07.2021  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama BiH

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Cijenjeni,

sve ono što je u interesu građana da im olakšamo izvršenje njihovih obaveza te da pojednostavimo proces između ostalog i plaćanja akciza na te ili druge proizvode, mišljenja sam da nadležni organi izvršne vlasti trebaju odgovoriti na zahtjeve proizvođača.

S poštovanjem

Zlatko Miletić


Datum odgovora: 19.07.2021

Sva pitanja po zakonima