Šefik Džaferović

0%
Broj pitanja: 2
Broj odgovora: 0
Stranka
SDA
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija

Šefik Džaferović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1957. godine u Zavidovićima. Živi u Sarajevu. Nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1979. godine, radio je u pravosudnim i policijskim institucijama u Zavidovićima i Zenici sve do 1996. godine, kada postaje sekretar Agencije za informisanje i dokumentaciju (AID). Iste godine izabran je za predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a ujedno postaje i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon četverogodišnjeg mandata u zakonodavnoj vlasti Kantona i Federacije BiH, Džaferović 2000. godine ulazi u Dom naroda državnog Parlamenta. Na Općim izborima 2002. godine izabran je u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a tokom četverogodišnjeg mandata bio je i član rukovodstva Doma. Džaferović je na Općim izborima 2014. godine izabran u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i tako ostvario četvrti mandat državnog poslanika. Na izborima 2018. godine osvojio je mandat kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. U SDA je 2013. godine izabran za potpredsjednika stranke, a tu je funkciju potvrdio i na Kongresu 2019. godine.

Izborna jedinica
Pozicija

Pitanje: Poštovani,Zbog čega se u Bosni i Hercegovini ne pokrene pitanje diferencijalne stope PDV- a , koje je prisutno u zemljama EU.Na primjer: u Irskoj koja ima među najvećim plate, imaju tri nivoa PDV- a; "0" % za osnovne životne namjernice , 13% , i 24%. luksuz ( alkohol, auta i sl).Među brojnim zakonima i stavkama o kojima se troši vrijeme , molim vas , neke stvari već godinama funkcionišu u EU, i samo treba to prepisati. U Irskoj građani ne plaćaju vodu. Tamo su hrana i hemijski proizvodi 50% jeftiniji. Da li ozbiljno želimo dobro ovoj državi i građanima, onda pomozimo u ekonomskim pitanjima , jer građani su mnogi na rubu egzistencije.Hvala

Pitanje postavljeno: 24.01.2024  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje: Postovani gospodine, postujemo Vas kao odgovornog i veoma mudrog politicara i covjeka, stoga Vam se obracamo, da li ste u mogucnosti da uticete na produzenje starosne granice za vojnike sa 40 godina starosti na 45 godina ili kao u zemljama okruzenja do 52 godine. Veliki broj iz ove katogorije ostace bez posla ili samovoljno napusta zbog toga. Veliki broj je veoma strucnih ljudi. Molim Vas pokusajte nesto da se uradi po tom pitanju. Hvala Vam.

Pitanje postavljeno: 05.10.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.
Stranica 1 od 1