Amir Purić

100%
Broj pitanja: 4
Broj odgovora: 4
Stranka
NS
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Amir Purić rođen je 1989. godine i živi u Velikoj KladušiPo zanimanju je novinar i magistar ljudskih prava i demokratije.

Za predsjednika OO Naše stranke Velika Kladuša izabran je u novembru 2019. godine. Vijećnik je u OV Općine Velika Kladuša.

Izborna jedinica
1
Pozicija
Broj osvojenih glasova
1248

Pitanje: Poštovani,Molimo Vas da od Općinskog suda u Sarajevu/Tuzli/Mostaru i Bihaću zatražite evidenciju u skladu sa članom 76. Zakona o stečaju (FBIH 53/2021).........................................................................................................................................................Član 76.(Broj predmeta koji može voditi stečajni upravnik)(1) Stečajni upravnik može voditi dva stečajna postupka istovremeno.(2) Nadležni sud uređuje i vodi evidenciju o otvorenim stečajnim postupcima, angažovanim upravnicima i broju predmeta kojima su upravnici zaduženi. Naime, stečajne sudije uporno imenuju stečajne upravitelje koji su već angažovani u većem broju slučajeva nego što je zakon propisao. Da vidimo da li sudije poštuju zakon.Unaprijed hvala

Pitanje postavljeno: 20.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Poštovani,

hvala Vam na pitanju. U narednim danima ću tražiti službenu informaciju od navedenih institucija.

Srdačno,

Amir P.


Datum odgovora: 25.09.2023

Sva direktna pitanja

Pitanje: Poštovani,Da li smatrate da treba podržati zakon koji osporava kompetencije pedagoga-psihologa koji godinama u praksi uspješno bavljaju psihološku djelatnost i doprinose društvu? Da li trebaju napustiti svoju zemlju da bi bili priznati?

Pitanje postavljeno: 29.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Poštovani,

Ukoliko nacrt zakona o kojem pišete bude usvojen, započeće proces javne rasprave, kada ćete vi i svi ostali zainteresirani sudionici biti u prilici da svoje primjedbe uputite službeno predlagaču zakona. Zapisnici sa javnih rasprava će također biti dostavljeni svim zastupnicima, te ćemo, nakon što Vlada dostavi prijedlog zakona, vidjeti šta je od primjedbi/sugestija prihvaćeno od strane predlagača. Nakon toga će se na prijedog zakona moći uputiti i konkretni amandmani (od strane svakog zastupnika ili samog predlagača) koji ispravljaju eventualne nedostatke. Tek nakon usvajanja prijedloga u oba doma, zakon će stupiti na snagu. Vjerujem da je period između usvajanja nacrta i prijedloga (radi se o mjesecima) sasvim dovoljan kako bi se, uz učešće svih zainteresiranih strana, došlo do najboljeg zakonskog rješenja. Ukoliko, pak, nacrt zakona ne bude usvojen, ova oblast će i dalje biti neuređena, što, vjerujem, nikom nije u interesu.

Srdačno


Datum odgovora: 03.03.2024

Pitanje: Poštovani,Da li smatrate da će usvajanje Zakona o djelatnosti psihologa koji ne prepoznaje kompetentne stručnjake i diplome pedagoga-psihologa stečene na javnom Univerzitetu u Tuzli, a istovremeno su iste priznate u zemljama Evropske unije donijeti dobro našoj zemlji? Da li smatrate da će psiholog koji tek završi studij i odradi pripravnički staž biti kompetentniji stručnjak od pedagoga-psihologa koji prema kompetencijama stečenim na studiju obavlja psihološku praksu dugi niz godina?

Pitanje postavljeno: 29.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Poštovani,

Ukoliko nacrt ovog zakona bude usvojen, započeće proces javne rasprave, kada ćete vi i svi ostali zainteresirani sudionici biti u prilici da svoje primjedbe uputite službeno predlagaču zakona. Zapisnici sa javnih rasprava će također biti dostavljeni svim zastupnicima, te ćemo, nakon što Vlada dostavi prijedlog zakona, vidjeti šta je od primjedbi/sugestija prihvaćeno od strane predlagača. Nakon toga će se na prijedog zakona moći uputiti i konkretni amandmani (od strane svakog zastupnika ili samog predlagača) koji ispravljaju eventualne nedostatke. Tek nakon usvajanja prijedloga u oba doma, zakon će stupiti na snagu. Vjerujem da je period između usvajanja nacrta i prijedloga (radi se o mjesecima) sasvim dovoljan kako bi se, uz učešće svih zainteresiranih strana, došlo do najboljeg zakonskog rješenja. Ukoliko, pak, nacrt zakona ne bude usvojen, ova oblast će i dalje biti neuređena, što, vjerujem, nikom nije u interesu.

Srdačno


Datum odgovora: 03.03.2024

Sva pitanja po zakonima