Nebojša Vukanović

0%
Broj pitanja: 5
Broj odgovora: 0
Stranka
Za pravdu i red - Lista Nebojše Vukanovića
Parlament
Narodna Skupština RS
Dom parlamenta
Narodna Skupština
Kratka biografija

Nebojša Vukanović rođen je u Trebinju 10. 1. 1979. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću i od 2007. do 2010. godine radi kao profesor historije i geografije u Trebinju.

Svoje prve tekstove i kolumne objavljuje 2006. godine u Glasu Hercegovine, a 2007. godine počinje da radi kao televizijski novinar, prvo na RTRS-u, a potom na BN televiziji. Popularnost dobija radeći kao novinar i dopisnik iz Hercegovine BN televizije od 2008. do 2014. godine. Početkom 2011. godine pokreće svoj blog i autorsku emisiju „Aktuelno sa Vukanom“ na Korona Radiju. U oktobru 2012. kandidovao se kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Trebinja te na Lokalnim izborima dobija 4.806 glasova (27,7%). Nakon toga, njegova nestranačka Lista za pravdu i red na Opštim izborima u Republici Srpskoj u oktobru 2014. godine dobila je oko 9.000 glasova. Iako je Lista prešla census u Hercegovini i Izbornoj jedinici 9, ipak nije uspjela osvojiti poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Od 2015. godine radi kao savjetnik u Kabinetu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića. U Narodnoj skupštini Republike Srpske bio je poslanik u mandatu 2018–2022.


Izborna jedinica
9
Pozicija
Broj osvojenih glasova
5364

Pitanje: Moze li se napraviti zajednicki blok stranaka iz RS i FBIH??

Pitanje postavljeno: 08.01.2024  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Sva direktna pitanja

Pitanje: Mislim da u dijelu prijedloga o izricanju mjera zastite i procjene rizika od strane sluzbenog lica ,opet ostaje prostor za dodatno nasilje.Rok od 48 sati je 48 sati vremena da se ta ista zrtva opet izlozi nasilju ili ubistvu zbog odmazde nasilnika.Imamo slucajeve gdje bivsi suprug n 👏z godina nakon razvoda vrsi kontinuirano fizicko i psihicko i emocionalno i egzistencijalno nasilje nad bivsom suprugom.A mjere zastite se izricu nakon mjesec dana pa naprasno ukidaju i pored fixickih dokaza o prebijanju.5 zabrana prilazaka i komuniciranja i cim istekne, ponavlja se.Osobi za koju se utvrdi da je vec vrsila nasilje AUTOMATSKI IZRECI MJERU PRITVORA OD 30 dana, a onda neka policija, centar za socijalni rad, tuzilastvo itd radi po svojoj priceduri a ne da ludjaci i nasilnici slobodno hodaju i idalje prijete zrtvi dok se centar nakani pozvati na "razgovor i izjave" tuzilastvo koje oteze kao crijeva odluke o mjerama pogotovo kada su pocinioci nasilja njihove kolege iz struke ili "ugledni" gradjani siledzije.

Pitanje postavljeno: 01.11.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama RS

Vidi sva pitanja na zakonu

Pitanje: Na koji način dodatno poboljšali ovaj zakon?

Pitanje postavljeno: 31.10.2023  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama RS

Vidi sva pitanja na zakonu

Sva pitanja po zakonima