Safet Omerović

0%
Broj pitanja: 8
Broj odgovora: 0
Stranka
SBiH
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Safet Omerović rođen je 18. 9. 1953. godine u Konjicu.

Osnovnu školu, kao i gimnaziju 1972. godine, završio je u Konjicu, a Medicinski fakultet u Rijeci 1977. Od 1978. godine radi kao ljekar u RMC “Dr. Safet Mujić” Mostar. Specijalizaciju iz urologije završava 1985. godine na Urološkoj klinici u Zagrebu, a na Sveučilištu u Zagrebu postdiplomski studij hirurških disciplina, Odsjek urologija. Od 1997. obavlja dužnost generalnog direktora RMC “Dr. Safet Mujić” Mostar. Zvanje primarijusa stiče 1998. godine. 

Doktorirao je u Tuzli 2009. godine. Priključio se Stranci za BiH (SBiH) 2000. godine i bio je predsjednik Gradskog i Kantonalnog vijeća te član Predsjedništva stranke sve do istupanja 2014. godine. U stranku se vratio u oktobru 2021. godine kao predsjednik Gradskog savjeta Mostara Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Dva puta, na izborima 2000. i 2002. godine, osvajao je mandat zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), a četiri godine kasnije postao je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Mandata se odrekao kada je 2007. godine imenovan za ministra zdravstva FBiH.

Omerović je od 2010. do 2014. godine bio zastupnik u Skupštini HNK-a. Narednih osam godina nije se kandidirao. 


Izborna jedinica
9
Pozicija
Broj osvojenih glasova
1465

Pitanje: “Auf Basis der Unterlagen können wir die Gleichwertigkeit des Abschlusses mit einem Bachelor of Science in Psychologie an einer deutschen Hochschule mit Schwerpunkten in Pädagogischer Psychologie und Klinischer Psychologie bestätigen”. Zar nije žalosno da nas nijemci priznaju i kako vidite u izvodu iz nostrifikacije poseban naglasak na razvijene kompetencije stavljaju na na KLINIČKU PSIHOLOGIJU koju zgaovornici zakona o psihološkoj djelatnosti bez pedagoga-psihologa najviše ističi kao prepreku da budu u istom prepoznati. Samo u BiH se naša pedagogija-psihologija ne uvažava. Nostrificirane diplome pedagoga-psihologa u zemljama Evropske unije su dostupne i širit će se društvenim mrežama, a vi onda objašnjavajte mladima koji odlaze zašto ih vlastita država osporava ukoliko usvojite zakonski okvir kojim neće biti prepoznati.

Pitanje postavljeno: 29.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje Parlamentarac/ka nije odgovorio/la na ovo pitanje.

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu