Haris Silajdžić

100%
Broj pitanja: 8
Broj odgovora: 8
Stranka
SBiH
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Haris Silajdžić rođen je 1994. godine i porijeklom je iz Goražda. Završio je Elektrotehnički fakultetu u Sarajevu, gdje se zaposlio u firmi koja se bavi software developmentom, odnosno android developmentom, te je ostao živjeti na Ilidži. 

Član je Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) od promjene njenog vodstva.


Izborna jedinica
7
Pozicija
Broj osvojenih glasova
2635

Pitanje: Poštovani,Da li smatrate da će usvajanje Zakona o djelatnosti psihologa koji ne prepoznaje kompetentne stručnjake i diplome pedagoga-psihologa stečene na javnom Univerzitetu u Tuzli, a istovremeno su iste priznate u zemljama Evropske unije donijeti dobro našoj zemlji? Da li smatrate da će psiholog koji tek završi studij i odradi pripravnički staž biti kompetentniji stručnjak od pedagoga-psihologa koji prema kompetencijama stečenim na studiju obavlja psihološku praksu dugi niz godina?

Pitanje postavljeno: 29.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Poštovani,

Ukoliko se diplome priznaju unutar zemalja EU, onda je nepotrebno o tome raspravljati unutar Bosne i Hercegovine, države koja je domaćin univerzitetima koji su izdavali date diplome.


S tim u vezi smo ispred klubova SBiH i NES predložili zaključak koji je dostupan te ga možete pročitati. Link za njega je postavio kolega Čavalić u jednoj od diskusija u vezi ovog Zakona.



Srdačan pozdrav,

Haris Silajdžić


Datum odgovora: 05.03.2024