Sandra Imširović

88%
Broj pitanja: 8
Broj odgovora: 7
Stranka
DF
Parlament
Parlament Federacije BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija

Sandra Imširović rođena je 2. 6. 1986. godine u Tuzli. Trenutno živi u Lukavcu. Diplomirana je pedagoginja – psihologinja. Tokom mandata 2018–2022. vršila je dužnost delegatkinje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Izborna jedinica
Pozicija

Pitanje: “Auf Basis der Unterlagen können wir die Gleichwertigkeit des Abschlusses mit einem Bachelor of Science in Psychologie an einer deutschen Hochschule mit Schwerpunkten in Pädagogischer Psychologie und Klinischer Psychologie bestätigen”. Zar nije žalosno da nas nijemci priznaju i kako vidite u izvodu iz nostrifikacije poseban naglasak na razvijene kompetencije stavljaju na na KLINIČKU PSIHOLOGIJU koju zgaovornici zakona o psihološkoj djelatnosti bez pedagoga-psihologa najviše ističi kao prepreku da budu u istom prepoznati. Samo u BiH se naša pedagogija-psihologija ne uvažava. Nostrificirane diplome pedagoga-psihologa u zemljama Evropske unije su dostupne i širit će se društvenim mrežama, a vi onda objašnjavajte mladima koji odlaze zašto ih vlastita država osporava ukoliko usvojite zakonski okvir kojim neće biti prepoznati.

Pitanje postavljeno: 29.02.2024  Podijeli. Vidi pitanje

Pitanje na zakonu: Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine

Vidi sva pitanja na zakonu

Odgovor:

Poštovani,

Hvala Vam na svim do sada postavljenim pitanjima koja su vezana za Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Upoznata sam sa praksom i lično poznajem osobe kojima su diplome pedagoga - psihologa priznate u drugim državama. Kao zastupnica koja dolazi sa područja Tuzlanskog kantona i predstavljam sve njegove građane, iskreno sa nadam da će ova nepravda biti ispravljena na narednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije i da ćemo na sjednici Doma naroda imati prijedlog Nacrta koji će biti prihvatljiv za sve.

Lijep pozdrav

Sandra Imširović


Datum odgovora: 06.03.2024