Mladen Bosić

0%
Broj pitanja: 1
Broj odgovora: 0
Stranka
SDS
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Mladen Bosić je rođen 1961. godine u Brčkom.  Bosić se 1992. učlanio u SDS, a predsjednik stranke je postao 2006. godine. Na ovoj poziciji je bio deset godina.

Diplomu inžinjera Elektrotehnike Bosić je stekao 1987. u Beogradu. Karijeru u struci počinje nakon studija kao glavni inžinjer za razvoj u Tvornici akumulatora "Tesla" u Brčkom, a kratko je bio i komercijalni direktor preduzeća Staklomont iz Brčkog. Tokom rata je bio direktor PTT Brčko, poslije rata i Telekoma Republike Srpske (RS) u Brčkom.

Bosić je bio član Zajedničke komisije za implementaciju Arbitražne odluke za Brčko i poslanik u prvom sazivu Prelazne skupštine Brčko Distrikta. U bh. diplomatiju ulazi 2000. kao zamjenik ministra vanjskih poslova, a godinu kasnije postaje ambasador BiH u Sloveniji.

Poslaničko mjesto u Skupštini Brčko Distrikta osvojio je na izborima 2004, a šest godina kasnije i mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH. Na Općim izborima 2014. godine obnovio je mandat. U februaru 2019. godine je delegiran u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Izborna jedinica
2
Pozicija
Broj osvojenih glasova
19393
Stranica 0 od 0