Zlatko Miletić

100%
Broj pitanja: 4
Broj odgovora: 4
Stranka
ZNG
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Dom naroda
Kratka biografija

Zlatko Miletić rođen je 28. 6. 1966. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu 1984. godine, a odmah po završetku upisao je Vojnu akademiju u Beogradu i Sarajevu. Nakon studija zaposlio se u republičkom SUP-u, gdje je radio do 1990. godine. Nastavak radnog iskustva stiče u Stanici javne bezbjednosti između 1990. i 1992. godine, a 1992. odlikovan je zlatnom policijskom značkom. Rukovodeće pozicije – od zamjenika komandira pa do načelnika stanice – vršio je do 1995. godine, a 1996. godine bio je pomoćnik ministra za politiku, portparol i šef JPS-a u Federalnoj upravi policije, uključujući različite pozicije u Jedinici za osiguravanje ličnosti i objekata, sve do 2002. godine, kada postaje šef za borbu protiv terorizma u BiH i savjetnik za sigurnost predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Dva mandata na poziciji direktora ispunio je od decembra 2002. godine do decembra 2010. U istom mjesecu 2010. godine imenovan je za izvršnog direktora Agencije šefova policija jugoistočne Evrope (SEPCA). Od maja 2013. do maja 2015. godine bio je ambasador BiH at large pri Ministarstvu vanjskih poslova BiH zadužen za pitanja i borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma, odakle je došao na mjesto savjetnika u Kabinetu ministra sigurnosti BiH. Certificirani je predavač iz oblasti organizovanog kriminala, terorizma i korupcije te član Svjetske asocijacije šefova policije (IACP). Na mjestu generalnog sekretara Demokratske fronte (DF) je od decembra 2015. godine. Zastupnički mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH stekao je na Općim izborima 2018. godine, tokom kojeg je napustio DF te postao osnivač i član stranke Za nove generacije.

*Broj osvojenih glasova (i izborna jedinica) referira se na osvojene glasove za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

Izborna jedinica
3
Pozicija
Broj osvojenih glasova
11416

Pitanje: Poštovani,Molimo Vas da od Općinskog suda u Sarajevu/Tuzli/Mostaru i Bihaću zatražite evidenciju u skladu sa članom 76. Zakona o stečaju (FBIH 53/2021).........................................................................................................................................................Član 76.(Broj predmeta koji može voditi stečajni upravnik)(1) Stečajni upravnik može voditi dva stečajna postupka istovremeno.(2) Nadležni sud uređuje i vodi evidenciju o otvorenim stečajnim postupcima, angažovanim upravnicima i broju predmeta kojima su upravnici zaduženi. Naime, stečajne sudije uporno imenuju stečajne upravitelje koji su već angažovani u većem broju slučajeva nego što je zakon propisao. Da vidimo da li sudije poštuju zakon.Unaprijed hvala

Pitanje postavljeno: 20.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

CIJENJENI,

NAŽALOST KAKO STE SAMI NAVELI U SVOM PITANJU SE MOŽE VIDJETI DA NAVEDENO PITANJE JE U NADLEŽNOSTI VLADE FEDERACIJE BIH TAKO DA NAVEDENU INFORMACIJU U SKLADU SA ZAKONOM O PRISTUPU INFORMACIJAMA MORATE TRAŽITI U NADLEŽNOM MINISTARSTVU PRAVDE FBIH ILI VLADI F BIH. ŠTO SE TIČE MOG MIŠLKJENJA O TOM INSTITUTU STEČAJNOG UPRAVNIKA GENERALNO IMAM VRLO NEGATIVNO MIŠLJENJE S OBZIROM NA POSTUPANJA POJEDINIH UPRAVNIKA ČIJE AKTIVNOSTI IMAJU SVE ČEŠĆE OBILJEŽJA IZVRŠENOG KD A O POSLJEDICAMA NJIHOVOG POSTUPANJA UPROPAŠTAVANJU FIRMI, GUBLJENJU RADNIH MJESTA, ONAČINU ODREĐIVANJA UPRAVNIKA KOJI SU POPRIMILI TERMIN DEŽURNIH ZA POJEDINE TAJKUNE I NJIHOVE PRIVATNE FIRME I INTERESE POJEDINACA I GRUPA DA NE GOVORIM.

LP ZLATKO MILETIĆ


Datum odgovora: 11.01.2024

Pitanje: Postovani gospodine Mileticu, predpostavljam i znam da Vi niste nadlezni za ovo sto cu pitati ali dal bi se moglo na Vasem nivou bilo sta pokrenuti o sledecem. Starosna granica za vojnike je 40 godina prica se u krugovima vojnika da bi ta granica trebala da se podigne na 45 godina ili na 50 kao sto je u zemljama okruzenja. Odlaze nam sposobi vojnici, vezisti, inzinjerci, demineri gdje novi kadar nije lako obuciti i pripremiti. Stoga Vas molim ako se ista moze uciniti jer sa pocetkom nove godine oticice dosta vojnika, a i sada napustaju sluzbu jer su godine upitne. Smatramo da bi povecanjem starosne granice mnogo se ucinilo. Hvala Vam i oprostite.

Pitanje postavljeno: 22.08.2023  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

DOBAR DAN,

CIJENJENI VAŠE PITANJE IMA SMISLA I LOGIČNO JE ALI SAM JA POGREŠNA ADRESA MAKAR U OVOJ FAZI. OVO PITANJE JE U NADLEŽNOSTI MINISTARSTVA ODBRANE BIH I PREDMET JE IZMJENE ZAKONA IZ TE OBLASTI A TAKOĐER NAVEDENE IZMJENE MORAJU PRATITI IZMJENE ENTITETSKIH ZAKONA O PIO MIO ŠTO JE U NADLEŽNOSTI TIH VLADA. ZNAČI MOJA SUGESTIJA JE DA SE OBRATITE PRVO NADLEŽNOM MINISTARTSVU OBRANE BIH.

LP ZLATKO MILETIĆ


Datum odgovora: 11.01.2024

Sva direktna pitanja