Šemsudin Mehmedović

100%
Broj pitanja: 4
Broj odgovora: 4
Stranka
SDA
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Šemsudin Mehmedović, jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), rođen je 1961. godine u Lepenici pored Tešnja. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 1983. godine, a potom se zapošljava u preduzeću Unico filter Tešanj, gdje radi do 1991. godine. 

Tokom rata bio je načelnik Policijske stanice Tešanj i načelnik Centra službe bezbjednosti Doboj sa sjedištem u Tešnju. Nakon rata postaje ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Na ovoj funkciji ostao je do 1998. godine, kada je imenovan za ministra prometa i komunikacija u kantonalnoj vladi. Od 1996. godine bio je i zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, a 2006. godine izabran je za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH). Četiri godine kasnije ponovo je izabran u isti parlament. 

Mehmedović je u oktobru 2018. godine po četvrti put izabran za poslanika Predstavničkog doma PSBiH.


Izborna jedinica
4
Pozicija
Broj osvojenih glasova
34861

Pitanje: Poštovani,Molimo Vas da od Općinskog suda u Sarajevu/Tuzli/Mostaru i Bihaću zatražite evidenciju u skladu sa članom 76. Zakona o stečaju (FBIH 53/2021).........................................................................................................................................................Član 76.(Broj predmeta koji može voditi stečajni upravnik)(1) Stečajni upravnik može voditi dva stečajna postupka istovremeno.(2) Nadležni sud uređuje i vodi evidenciju o otvorenim stečajnim postupcima, angažovanim upravnicima i broju predmeta kojima su upravnici zaduženi. Naime, stečajne sudije uporno imenuju stečajne upravitelje koji su već angažovani u većem broju slučajeva nego što je zakon propisao. Da vidimo da li sudije poštuju zakon.Unaprijed hvala

Pitanje postavljeno: 20.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

OK

Hvala na sugestiji...Pokusat cu da dobjem te podatke kroz zastupnicko pitanje...

Pozz


Datum odgovora: 25.09.2023

Pitanje: Postovani gospodine postujemo Vas kao odgovornog i veoma mudrog politicara i covjeka, stoga Vam se obracamo, dal ste u mogucnosti da uticete na produzenje starosne granice za vojnike sa 40 godina starosti na 45 godina ili kao u zemljama okruzenja do 52 godine. Veliki broj iz ove katogorije ostace bez posla ili samovoljno napusta zbog toga. Veliki broj je veoma strucnih ljudi. Molim Vas pokusajte nesto da se uradi po tom pitanju. Hvala Vam.

Pitanje postavljeno: 08.09.2023  Podijeli. Vidi pitanje

Odgovor:

Postovani

Ukoliko dodje u Parlamentarnu proceduru Odluka takve vrste rado cu je podrzati kao opozicioni zastupnik.

Hvala i Pozz


Datum odgovora: 15.09.2023

Sva direktna pitanja