Rejhana Dervišević

0%
Broj pitanja: 1
Broj odgovora: 0
Stranka
SDP
Parlament
Parlamentarna skupština BiH
Dom parlamenta
Predstavnički dom
Kratka biografija

Rejhana Dervišević rođena je u Tuzli 7. 9. 1963. godine. Dervišević je stekla titulu doktorice tehničkih nauka iz područja geologije. Angažovana je kao redovna profesorica na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli te je voditeljica studijskog odsjeka Geologija. 

Autorica je i koautorica mnogih univerzitetskih udžbenika, knjiga, monografija, kao i brojnih naučnih i stručnih radova. Glavna je urednica časopisa Glasnik RGGF-a te članica više radnih grupa i komisija u različitim projektima Evropske unije, Tempus i Erasmus+ projekata. Socijaldemokratskoj partiji BiH (SDP BiH) pridružila se 2010. godine, a bila je članica SKJ-a od 1980. godine. Od 2016. do 2020. godine bila je vijećnica u Gradskom vijeću Grada Tuzla. Članica je Predsjedništva Gradskog odbora SDP-a Tuzla te članica Komisije za ravnopravnost spolova u Gradskom vijeću Tuzle. Predsjednica je Kantonalnog savjeta za obrazovanje.

Članica je međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International i aktivistkinja ekološkog pokreta EKO ZELENI Tuzla.


Izborna jedinica
5
Pozicija
Broj osvojenih glasova
4012
Stranica 0 od 0